Ljuske od jajeta ne treba bacati, jer mogu da spreče osteoporozu!
Kalcijum iz ljuske jajeta može da bude blagotvoran ne samo za osteoporozu, artritis i zglobove, već i za decu u razvoju. Pomaže i da zubi budu jači, a koristi se i za mišiće i nerve.
Ljuske od limuna se uzimaju jednom dnevno, obično ujutro pre jela kako bi organizam bolje prihvatio kalcijum. Maloj deci se, takođe, mogu davati ljuske, ali samo prstohvat poput soli. Odrasle osobe mogu da uzmu najviše kašiku praha od ljuski u čaju ili limunadi. Ljuske od jajeta se uzimaju mesec dana, svakog jutra.
RECEPT
Posle upotrebe, ljuske od jajeta treba oprati vodom i osušiti. Ljuske se mogu blago propržiti u tiganju ili u rerni desetak minuta. Kada se na visokoj temperaturi uklone mogući patogeni, ljuske se samelju u avanu, blenderu ili mlinu. Prah od ljuske se uvek jede ili pije sa limunom, jer će uz vitamin C organizam bolje prihvatiti kalcijum. Prah može da se sipa u limunadu ili čaj sa limunom.
Nema komentara:
Objavi komentar